Bandenopslag, hoe doe je dat?

Als je, je banden niet goed opslaat, veranderen de fysieke eigenschappen van je band. Daardoor kan de levensduur verminderden en kunnen je banden in bepaalde omstandigheden zelfs onbruikbaar worden. Door een goede opslag kan het verouderingsproces echter drastisch vertragen. Indien je, je banden wilt opslaan, kun je hieronder enkele belangrijke tips vinden die je moet respecteren; zij helpen je de levensduur van je banden te garanderen.

De banden moeten in een droge, koele en donkere ruimte opgeslagen worden. Voordat je de banden verwisselt, geef je best met een krijtje de looprichting en de positie aan waar de banden gemonteerd zaten. Dan moeten de banden een grondige reiniging ondergaan, waarbij de steenresten verwijderd worden. De ruimte moet bovendien vrij zijn van olie, benzine, vet of andere chemicaliën omdat deze de rubberlaag kunnen aantasten en daardoor de levensduur ernstig kunnen verkorten.

Banden met velgen mogen in geen geval rechtop staan. Het beste kunnen ze hangend of liggend (op een pallet) bewaard worden. Banden zonder velgen moeten daarentegen rechtop worden opgesteld en om de vier weken een stukje gedraaid worden, om drukplekken te vermijden. Ophangen of stapelen kan hier best vermeden worden. Bij het opnieuw in gebruik nemen van de opgeslagen banden moet je de banden eerst controleren op eventuele schade, of de band niet versleten is en of de profieldiepte nog toereikend is. Zo verhinder je ongelijkmatige slijtage.

Te veel gedoe? Sla je banden op bij Profile DBS en je hebt geen omkijken meer naar je banden. Voor slechts € 10,70 per band per seizoen, kun jij je banden met een gerust hart bij ons achterlaten.

Laatste nieuws

Nederlandse automobilist verwaarloost autobanden.

Nederlandse automobilist verwaarloost autobanden.

Keer op keer blijkt uit onderzoek dat het bandenbewustzijn in Nederland laag is. De bandenspanning en het bandenprofiel zijn vaak…

Lees meer
Wetgeving winterbanden VACO

Wetgeving winterbanden VACO

De wetgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen in Europese landen wijzigt regelmatig. Branchevereniging VACO houdt daarom de vinger aan de pols….

Lees meer
Het wordt kouder, Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Het wordt kouder, Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Doppenactie: ludieke campagne spoort automobilisten aan regelmatig de banden te checken. Veenendaal, 10 november 2021 – ‘Nederland, kijk uit je…

Lees meer
DBS

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media