Profile is trotse hoofdpartner van autoprogramma Geluk op Wielen

Het nieuwe autoprogramma ‘Geluk Op Wielen’ helpt automobilisten om hun brandstofverbruik te verlagen en onnodige kosten voor onderhoud en reparatie te voorkomen. Zo rijden ze langer en duurzamer in hun auto. En daar heeft een grote groep behoefte aan. Bijna de helft van de autobezitters blijkt namelijk hun auto milieuvriendelijker te willen leren gebruiken. Geluk Op Wielen is elke zaterdag, circa 15:30 uur te zien op SBS6.

In elke aflevering van het programma stelt een kandidaat een herkenbare vraag over zijn of haar auto. Aan de hand daarvan krijgt de kijker veel praktische tips en informatie. Ondertussen worden de autokennis en vaardigheden van de kandidaat opgeschroefd via een doe-het-zelf autocheck, rijtest en een kennisquiz. De kijker krijgt letterlijk een kijkje onder de motorkap en achter de schermen in het garagebedrijf.

Zo lang, schoon en veilig mogelijk rijden in je auto

Het initiatief komt van programma- en documentairemaker Gwen Jansen, die het programma ook produceert. Servicegarage Profile en garageplatform Mijngarage.nl hebben het financieel mogelijk gemaakt om het programma naar het grote publiek te brengen. Jansen: ”De leeftijd van de 9 miljoen auto’s in ons land is met 11 jaar relatief hoog. Deze vervangen we niet allemaal zomaar door een elektrische, schone of zuinige auto. Het is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd om een elektrische of nieuwe auto te kopen of altijd maar het OV, de fiets of een deelauto te pakken. Zelf behoor ik ook tot die groep. En daar schaamde ik me steeds vaker voor. Daarom ging ik met mijn camera op onderzoek uit om antwoord te vinden op de vraag wat je dan kan doen.”

Jansen deed een rondgang bij diverse experts en maatschappelijke organisaties zoals de Consumentenbond, Milieu Centraal, de Thomas More Hogeschool, Veilig Verkeer Nederland, NOVE, RAI Vereniging en BOVAG. Jansen: “Ik kwam er al snel achter dat er nog veel winst te behalen valt voor klimaat, portemonnee en je eigen veiligheid onderweg als je meer inzicht hebt in je eigen auto en rijstijl en een paar dingen zelf goed in de gaten houdt. En daar blijk je niet eens technisch voor te hoeven zijn.”

Auto milieuvriendelijker gebruiken

Een programma als ‘Geluk op Wielen’ komt voor veel mensen als geroepen. Maar liefst 47% van de mannen en 42% van de vrouwen wil hun auto milieuvriendelijker gebruiken maar weet niet hoe, blijkt uit onderzoek dat Jansen liet uitvoeren door onderzoeksbureau Motivication. En 38% van de mannen en 28% van de vrouwen wil meer technische kennis van hun eigen auto. “Toen ik dat hoorde was de cirkel rond. Ik ben erg dankbaar dat Profile en Mijngarage.nl het voor mij mogelijk hebben gemaakt om met dit tv-programma, samen met een geweldig team van experts, vele autobezitters te inspireren en te helpen.”

Kennis en kunde van experts

De presentatie van het programma is in handen van Melanie Schuurman (APK keurmeester & Diagnose-expert), Dorien Hielkema (rijcoach en rijschoolhouder) en Gwen Jansen zelf. Ook Bas Daatselaar (APK keurmeester & Autotechnicus), Henk Blom (Bandenexpert), Mark Pecqueur (auto-onderzoeker aan de Thomas More Hogeschool) en Sander Koot (autopoetser en schadehersteller) komen in het programma in actie.

Over Profile en Mijngarage.nl

Servicegarage Profile heeft 220 vestigingen in Nederland en België en voert bandenonderhoud, auto-onderhoud en APK uit om automobilisten veilig en duurzaam de weg op te sturen. Zowel voor je eigen auto of leaseauto is Mijngarage.nl de site waar de consument bij meer dan 2.000 autobedrijven in ons land direct prijzen, met prijsgarantie, kan opvragen voor auto-onderhoud of reparatie bij garages in de buurt. Overige programmapartners zijn: Philips Automotive Lightning, Valeo, Aiways, Apollo Vredestein, RAI Aftermarket, Alcar en MPM.

Bron: Profile Nederland

Laatste nieuws

Nederlandse automobilist verwaarloost autobanden.

Nederlandse automobilist verwaarloost autobanden.

Keer op keer blijkt uit onderzoek dat het bandenbewustzijn in Nederland laag is. De bandenspanning en het bandenprofiel zijn vaak…

Lees meer
Wetgeving winterbanden VACO

Wetgeving winterbanden VACO

De wetgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen in Europese landen wijzigt regelmatig. Branchevereniging VACO houdt daarom de vinger aan de pols….

Lees meer
Het wordt kouder, Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Het wordt kouder, Profile moedigt bestuurders aan extra oog te hebben voor banden

Doppenactie: ludieke campagne spoort automobilisten aan regelmatig de banden te checken. Veenendaal, 10 november 2021 – ‘Nederland, kijk uit je…

Lees meer
DBS

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media